Forum

Powrót Plan zamówień a plan budżetowy.

J.

Joanna .....

58

Czy dobrze rozumiem, że pozycje z planu budżetowego to nie to samo, co pozycje w planie zamówień? Można mieć zarezerwowane na coś pieniądze, ale nie znaczy to że trzeba robić postępowanie, tak?
A co w sytuacji, kiedy pod koniec ubiegłego roku księgowość powiedziała, że w planie na 2021 ma pieniądze na pewną robotę bubowlaną, a że robota jest pilna to trzeba już w XII 2020 ją ogłaszać (co zrobiłam, chociaż rozstrzygnięcie było dopiero w połowie stycznia) - czy mam ją teraz zamieszczać w planie na ten rok? Wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam... Podpowiedzcie proszę.
Czy dobrze rozumiem, że pozycje z planu budżetowego to nie to samo, co pozycje w planie zamówień? Można mieć zarezerwowane na coś pieniądze, ale nie znaczy to że trzeba robić postępowanie, tak? A co w sytuacji, kiedy pod koniec ubiegłego roku księgowość powiedziała, że w planie na 2021 ma pieniądze na pewną robotę bubowlaną, a że robota jest pilna to trzeba już w XII 2020 ją ogłaszać (co zrobiłam, chociaż rozstrzygnięcie było dopiero w połowie stycznia) - czy mam ją teraz zamieszczać w planie na ten rok? Wydaje mi się, że nie, ale pewności nie mam... Podpowiedzcie proszę.
0
2021-01-27 07:39 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

W planie zamówień na 2021r. ujmuje pani zamówienia, które zamawiający zamierza przeprowadzić w 2021r., czyli, co najmniej wszcząć w 2021r. (termin zakończenia ma mniejsze znaczenie, chociaż przepis tego nie precyzuje)
W planie zamówień na 2021r. ujmuje pani zamówienia, które zamawiający zamierza przeprowadzić w 2021r., czyli, co najmniej wszcząć w 2021r. (termin zakończenia ma mniejsze znaczenie, chociaż przepis tego nie precyzuje)
0
2021-01-27 10:13 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy