Forum

Powrót kryteria oceny ofert - czy wyjaśniać?

K.

Katarzyna .....

2

Witam,
Bardzo proszę o rozwiązanie takiej sytuacji:
PN na opracowanie dokumentacji projektowej. Zamawiający postawił warunek, że wykonawca musi posiadać doświadczenie w opracowaniu 1 dokumentacji projektowej (na odpowiednie parametry). Natomiast w kryterium oceny ofert dodatkowo punktuje doświadczenie projektanta- odpowiednio: wykonanie 1 dokumentacji 5 pkt; 2dok. 10 pkt; 3 dok.- 15 pkt i 4 i więcej - 20 pkt. I teraz taka sytuacja: wykonawca z najniższą ceną wskazuje w ofercie, że posiada doświadczenie na wykonanie 2 dokumentacji. Jednocześnie do oferty załącza wykaz usług (na potwierdzenie warunków udziału w postępowaniu), z których wynika, że posiada doświadczenie w wykonaniu 4 dokumentacji proj.
I teraz moje pytanie, skoro posiadam wiedzę, że wykonawca jednak dysponuje większym doświadczeniem niż wpisał w formularzu ofertowym, to czy powinnam wezwać go do wyjaśnień a następnie poprawić w ofercie jako "inna omyłka", czy mam zostawić jak jest i w takim przypadku wygrywa oferta z wyższą ceną?
Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
Witam, Bardzo proszę o rozwiązanie takiej sytuacji: PN na opracowanie dokumentacji projektowej. Zamawiający postawił warunek, że wykonawca musi posiadać doświadczenie w opracowaniu 1 dokumentacji projektowej (na odpowiednie parametry). Natomiast w kryterium oceny ofert dodatkowo punktuje doświadczenie projektanta- odpowiednio: wykonanie 1 dokumentacji 5 pkt; 2dok. 10 pkt; 3 dok.- 15 pkt i 4 i więcej - 20 pkt. I teraz taka sytuacja: wykonawca z najniższą ceną wskazuje w ofercie, że posiada doświadczenie na wykonanie 2 dokumentacji. Jednocześnie do oferty załącza wykaz usług (na potwierdzenie warunków udziału w postępowaniu), z których wynika, że posiada doświadczenie w wykonaniu 4 dokumentacji proj. I teraz moje pytanie, skoro posiadam wiedzę, że wykonawca jednak dysponuje większym doświadczeniem niż wpisał w formularzu ofertowym, to czy powinnam wezwać go do wyjaśnień a następnie poprawić w ofercie jako "inna omyłka", czy mam zostawić jak jest i w takim przypadku wygrywa oferta z wyższą ceną? Będę wdzięczna za wszelkie sugestie.
0
2021-01-12 22:16 0

E.

Ewa .....

16

Formularz do kryterium oceny ofert nie podlega uzupełnieniu, przeoczenie wykonawcy niestety nie do naprawy.
Formularz do kryterium oceny ofert nie podlega uzupełnieniu, przeoczenie wykonawcy niestety nie do naprawy.
0
2021-01-13 07:25 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy