Forum

Powrót odstąpienie od użycia środków komunikacji elektronicznej - próbki dostarczane "fizycznie" czy także oferta może być w takim przypadku tak dostarczona?

B.

Beata .....

4

Dzień dobry. Z uwagi na przekroczenie kwoty unieważniliśmy podstępowanie w "starym" roku. Żądaliśmy próbek (dostarczane "fizycznie" do zbadania), chcemy w nowym postępowaniu także ich żądać, z uwagi na przedmiot zamówienia są one ważne. W jaki sposób odczytać art. 65 ust. 1 pkt. 4: czy mam rozumieć, iż dozwolone jest odstępstwo od wymagania użycia środków komunikacji elektronicznej gdy zamawiający wymaga przedstawienia m.in. próbek "fizycznie - tj. nie są one w formie elektronicznej przedstawiane (musza być fizycznie dostarczone). W taki wypadku cała oferta może być składana w formie pisemnej + próbki (dostarczenie ich fizyczne) czy ty należy ten przepis rozumieć wąsko, tj. próbki wykonawcy dostarczają fizycznie jak dotychczas, ale oferty składają elektronicznie?
Będę wdzięczna za Państwa sugestie.
Dzień dobry. Z uwagi na przekroczenie kwoty unieważniliśmy podstępowanie w "starym" roku. Żądaliśmy próbek (dostarczane "fizycznie" do zbadania), chcemy w nowym postępowaniu także ich żądać, z uwagi na przedmiot zamówienia są one ważne. W jaki sposób odczytać art. 65 ust. 1 pkt. 4: czy mam rozumieć, iż dozwolone jest odstępstwo od wymagania użycia środków komunikacji elektronicznej gdy zamawiający wymaga przedstawienia m.in. próbek "fizycznie - tj. nie są one w formie elektronicznej przedstawiane (musza być fizycznie dostarczone). W taki wypadku cała oferta może być składana w formie pisemnej + próbki (dostarczenie ich fizyczne) czy ty należy ten przepis rozumieć wąsko, tj. próbki wykonawcy dostarczają fizycznie jak dotychczas, ale oferty składają elektronicznie? Będę wdzięczna za Państwa sugestie.
0
2021-01-09 20:31 0

B.

Beata .....

48

wg mnie odstępstwo od użycia środków komunikacji elektronicznej dotyczy tylko składanych próbek
wg mnie odstępstwo od użycia środków komunikacji elektronicznej dotyczy tylko składanych próbek
0
2021-01-10 19:24 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy