Forum

Powrót dane w JEDZ

A.

Anna .....

Fachowiec 315

Czy w JEDZ-u w zakresie informacji na temat wykonawcy numer VAT powinno się wpisywać PL czy nie w przypadku banku? I czy wzywać do uzupełnienia JEDZa, jeżeli prawidłowo wpisał NIP, a nie wpisał PL ?
Czy w JEDZ-u w zakresie informacji na temat wykonawcy numer VAT powinno się wpisywać PL czy nie w przypadku banku? I czy wzywać do uzupełnienia JEDZa, jeżeli prawidłowo wpisał NIP, a nie wpisał PL ?
0
2024-08-14 15:11 0

P.

Paulina .....

Fachowiec 227

Jeśli mówimy o Części II, A i numer VAT to tak, tam powinno się dodać PL. Zapis z instrukcji wypełniania JEDZa: W przypadku wykonawców posługujących się numerem VAT należy wpisać ten numer (Numer Identyfikacji Podatkowej poprzedzony symbolem PL).

I ja bym chyba wezwała. Spotkałam się z zamawiającymi, którzy wzywają. Chociaż kusi by to pominąć, ewentualnie poprawić. Ale jestem ciekawa innych opinii.
Jeśli mówimy o Części II, A i numer VAT to tak, tam powinno się dodać PL. Zapis z instrukcji wypełniania JEDZa: W przypadku wykonawców posługujących się numerem VAT należy wpisać ten numer (Numer Identyfikacji Podatkowej poprzedzony symbolem PL). I ja bym chyba wezwała. Spotkałam się z zamawiającymi, którzy wzywają. Chociaż kusi by to pominąć, ewentualnie poprawić. Ale jestem ciekawa innych opinii.
0
2024-08-14 19:04 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy