Forum

Powrót Wybór oferty w TZO

M.

Monika .....

28

Zamawiający w trakcie postępowania zwrócił się do wszystkich wykonawców o przedłużenie. Wybór oferty został dokonany w przedłużonym terminie więc jest OK. Na wybór oferty wpłynęło odwołanie. TZO (tego przedłużonego) mija 16.08.2024 r. Co ma zrobić zamawiaiący w tym przypadku tj.
- czy jeśli KIO uwzględni odwołanie i nakaże zamawiającemu powtórną ocenę ofert i wybrać ofertę odwołującego to wówczas mogę zastosować art. 252 ust. 2 Pzp?
- czy mam wówczas zwrócić wadium bez wyjątku nawet najkorzystniejszemu wykonawcy po upływie TZO pomimo powtórnego badania ofert?
Zamawiający w trakcie postępowania zwrócił się do wszystkich wykonawców o przedłużenie. Wybór oferty został dokonany w przedłużonym terminie więc jest OK. Na wybór oferty wpłynęło odwołanie. TZO (tego przedłużonego) mija 16.08.2024 r. Co ma zrobić zamawiaiący w tym przypadku tj. - czy jeśli KIO uwzględni odwołanie i nakaże zamawiającemu powtórną ocenę ofert i wybrać ofertę odwołującego to wówczas mogę zastosować art. 252 ust. 2 Pzp? - czy mam wówczas zwrócić wadium bez wyjątku nawet najkorzystniejszemu wykonawcy po upływie TZO pomimo powtórnego badania ofert?
0
2024-08-13 07:56 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

ad.1 . Tak po upływie TZO stosuje pani art. 252 ust. 2 pzp.
ad.2. Po 16 maja zastosowanie ma art. 98 ust. 1 pkt. 1 i dotyczy wszystkich wykonawców.
ad.1 . Tak po upływie TZO stosuje pani art. 252 ust. 2 pzp. ad.2. Po 16 maja zastosowanie ma art. 98 ust. 1 pkt. 1 i dotyczy wszystkich wykonawców.
0
2024-08-13 08:10 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy