Forum

Powrót Wizja lokalna

A.

Aleksandra .....

9

W SWZ wymagamy odbycia wizji lokalnej. W ramach potwierdzenia wizji Wykonawca był zobowiązany złożyć oświadczenie o odbytej wizji, które w czasie wizji zostało podpisane przez naszego pracownika, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do oferty z podpisem elektronicznym. Wykonawcy nie złożyli oświadczeń do oferty.
1. Czy możemy wezwać Wykonawcę do uzupełniania dokumentu na podstawie art. 128, czy jednak odrzucić ofertę.
2.Pracownik Zamawiającego ma w posiadaniu oświadczenia o odbytej wizji odebrane od Wykonawców w czasie wizji. Czy Zamawiający może się oprzeć na takim oświadczeniu i uznać wizję.
3. Jeden z Wykonawców nie podpisał oświadczenia o odbytej wizji podpisem elektronicznym (załączył skan). Czy Zamawiający może wezwać takiego Wykonawcę do uzupełniania takiego dokumentu z podpisem.
W SWZ wymagamy odbycia wizji lokalnej. W ramach potwierdzenia wizji Wykonawca był zobowiązany złożyć oświadczenie o odbytej wizji, które w czasie wizji zostało podpisane przez naszego pracownika, Wykonawca jest zobowiązany załączyć do oferty z podpisem elektronicznym. Wykonawcy nie złożyli oświadczeń do oferty. 1. Czy możemy wezwać Wykonawcę do uzupełniania dokumentu na podstawie art. 128, czy jednak odrzucić ofertę. 2.Pracownik Zamawiającego ma w posiadaniu oświadczenia o odbytej wizji odebrane od Wykonawców w czasie wizji. Czy Zamawiający może się oprzeć na takim oświadczeniu i uznać wizję. 3. Jeden z Wykonawców nie podpisał oświadczenia o odbytej wizji podpisem elektronicznym (załączył skan). Czy Zamawiający może wezwać takiego Wykonawcę do uzupełniania takiego dokumentu z podpisem.
0
2024-08-12 14:54 1

A.

Anna .....

37

Wydaje mi się że wzywanie do złożenia dokumentu , który zamawiający ma w posiadaniu wydaje się nadmierną biurokracją. Jeśli byłabym w takiej sytuacji, dołączyłabym te dokumenty które mam i sporządziła notatkę, że nie wzywam bo mam potwierdzenie odbycia wizji lokalnej.
Wydaje mi się że wzywanie do złożenia dokumentu , który zamawiający ma w posiadaniu wydaje się nadmierną biurokracją. Jeśli byłabym w takiej sytuacji, dołączyłabym te dokumenty które mam i sporządziła notatkę, że nie wzywam bo mam potwierdzenie odbycia wizji lokalnej.
0
2024-08-12 15:12 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy