Forum

Powrót wynagrodzenie w euro a wykazanie kwoty w sprawozdaniu rocznym

M.

Monika .....

15

Witajcie, mam dylemat, ponieważ mamy zawodnika, któremu będziemy przelewać wynagrodzenie w euro. W umowie wartość jest określona w euro. Ze względu na wykazanie tej umowy w sprawozdaniu wpadłam na pomysł aby dopisać, że zgodnie ze średnim kursem walut NBP na dzień zawarcia umowy wartość umowy ogółem wynosi ......PLN. Kadrowa przesłała umowę do kancelarii bo ma wątpliwość czy powinniśmy przeliczać wartość umowy ogółem na złotówki i otrzymała odp., że lepiej byłoby pozostawić tylko wynagrodzenie w euro. Wspomnę, że kanadyjczyk będzie otrzymywał co miesiąc tę samą kwotę euro i jest ona wpisana do umowy. Co sądzicie o tym?
Witajcie, mam dylemat, ponieważ mamy zawodnika, któremu będziemy przelewać wynagrodzenie w euro. W umowie wartość jest określona w euro. Ze względu na wykazanie tej umowy w sprawozdaniu wpadłam na pomysł aby dopisać, że zgodnie ze średnim kursem walut NBP na dzień zawarcia umowy wartość umowy ogółem wynosi ......PLN. Kadrowa przesłała umowę do kancelarii bo ma wątpliwość czy powinniśmy przeliczać wartość umowy ogółem na złotówki i otrzymała odp., że lepiej byłoby pozostawić tylko wynagrodzenie w euro. Wspomnę, że kanadyjczyk będzie otrzymywał co miesiąc tę samą kwotę euro i jest ona wpisana do umowy. Co sądzicie o tym?
0
2024-08-07 08:17 0

R.

Renata .....

14

Jeżeli w umowie jest podane wynagrodzenie w euro to należy wypłacać w euro. Chyba, że w umowie jest zapis, że wynagrodzenie będzie przeliczane na złotówki?
Do sprawozdania również przeliczam po kursie z dnia zawarcia umowy ( mam nadzieję, że to prawidłowo).
Jeżeli w umowie jest podane wynagrodzenie w euro to należy wypłacać w euro. Chyba, że w umowie jest zapis, że wynagrodzenie będzie przeliczane na złotówki? Do sprawozdania również przeliczam po kursie z dnia zawarcia umowy ( mam nadzieję, że to prawidłowo).
0
2024-08-07 08:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy