Forum

Powrót szacowanie wartości zamówienia na roboty budowlane

A.

Anna .....

1

Czy dobrze rozumiem, że zgodnie z art.34 pzp, wartość zamówienia na roboty budowlane ustala się : 1).kosztorysu inwestorskiego ORAZ specyfikacji tech. wykonania i odbioru robót. lub 2). planowanych robót w programie funkcjonalno- użytkowym/. W 1 muszą być oba dokumenty ( koszt ORAZ STWiA - zawsze ) a w 2 jeden ( mam nadzieję że jasno się wyraziłam) ?
Czy dobrze rozumiem, że zgodnie z art.34 pzp, wartość zamówienia na roboty budowlane ustala się : 1).kosztorysu inwestorskiego ORAZ specyfikacji tech. wykonania i odbioru robót. lub 2). planowanych robót w programie funkcjonalno- użytkowym/. W 1 muszą być oba dokumenty ( koszt ORAZ STWiA - zawsze ) a w 2 jeden ( mam nadzieję że jasno się wyraziłam) ?
0
2024-07-23 14:50 0

K.

Kinga .....

Fachowiec 499

no w 1 na podstawie KI sporządzonego w oparciu o DT i STWiOR a w 2 planowane koszty określone w PFU.
A co do ilości to i tu i tu odnośnie wartości szacunkowej jest jeden "papier", - nie myl z opisem przedmiotu zamówienia bno w przypadku wybuduj jest ich sporo(PT, SWTIOR itd) a przy zaprojektuj i wybuduj w zasadzie jeden czyli PFU.
no w 1 na podstawie KI sporządzonego w oparciu o DT i STWiOR a w 2 planowane koszty określone w PFU. A co do ilości to i tu i tu odnośnie wartości szacunkowej jest jeden "papier", - nie myl z opisem przedmiotu zamówienia bno w przypadku wybuduj jest ich sporo(PT, SWTIOR itd) a przy zaprojektuj i wybuduj w zasadzie jeden czyli PFU.
0
2024-07-23 14:54 2
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy