Forum

Powrót Oferta podpisana przez jednego członka Zarządu

A.

Andrzej .....

0

Mam sytuację, gdzie ofertę podpisał jeden członek Zarządu - Pan XXX - a z KRS wynika, że:
Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu;
1.Nazwa organu uprawnionego do reprezentowania podmiotu: ZARZĄD
2.Sposób reprezentacji podmiotu: w przypadku zarządu jednoosobowego oświadczenia w imieniu spółki składa członek zarządu. w przypadku zarządu składającego się z dwóch lub większej liczby osób do składania oświadczeń w imieniu spółki jest wymagane współdziałanie dwóch członków zarządu albo jednego członka zarządu łącznie z prokurentem.

Dane osób wchodzących w skład organu
1 1.Nazwisko: Pan XXX
5.Funkcja w organie reprezentującym: członek zarządu

1.Nazwisko / Pan YYY
5.Funkcja w organie reprezentującym: członek zarządu

Rubryka 3 Prokurenci: Brak wpisów

Wg mnie oferta jest nie podpisana prawidłowo i podlega odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 4, ale może powinienem wyjaśnić czy Spółka, wnioskowała może o zmiany w KRS, które nie są jeszcze opublikowane w aktualnym odpisie z rejestru przedsiębiorców.
Mam sytuację, gdzie ofertę podpisał jeden członek Zarządu - Pan XXX - a z KRS wynika, że: Organ uprawniony do reprezentacji podmiotu; 1.Nazwa organu uprawnionego do reprezentowania podmiotu: ZARZĄD 2.Sposób reprezentacji podmiotu: w przypadku zarządu jednoosobowego oświadczenia w imieniu spółki składa członek zarządu. w przypadku zarządu składającego się z dwóch lub większej liczby osób do składania oświadczeń w imieniu spółki jest wymagane współdziałanie dwóch członków zarządu albo jednego członka zarządu łącznie z prokurentem. Dane osób wchodzących w skład organu 1 1.Nazwisko: Pan XXX 5.Funkcja w organie reprezentującym: członek zarządu 1.Nazwisko / Pan YYY 5.Funkcja w organie reprezentującym: członek zarządu Rubryka 3 Prokurenci: Brak wpisów Wg mnie oferta jest nie podpisana prawidłowo i podlega odrzuceniu na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 4, ale może powinienem wyjaśnić czy Spółka, wnioskowała może o zmiany w KRS, które nie są jeszcze opublikowane w aktualnym odpisie z rejestru przedsiębiorców.
0
2024-07-23 11:46 0

A.

Adam .....

49

Należałoby wezwać Wykonawcę do złożenia pełnomocnictwa albo innego dokumentu z którego wynika uprawnienie do podpisania oferty.
Należałoby wezwać Wykonawcę do złożenia pełnomocnictwa albo innego dokumentu z którego wynika uprawnienie do podpisania oferty.
0
2024-07-23 11:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy