Forum

Powrót SZACOWANIE WARTOŚCI ZAMÓWIENIA

S.

Sebastiana .....

0

Wartość kosztorysowa robót budowlanych jest wyższa niż kwota zabezpieczona w budżecie. Aby rozpocząć procedurę przetargową muszę złożyć wniosek do skarbnika muszę tam wpisać wartość szacunkowa zamówienia, która wynika z kosztorysu bo na tej podstawie oszacowałam wartość zamówienia.
Czy jeżeli wpisze we wniosku o wszczęcie postępowania kwotę z kosztorysu, która jest wyższa niż zabezpieczona kwota w budżecie to będzie ok?
czy mogę wpisać, że szacowanie wartości na podstawie kwoty zabezpieczonej w budżecie?
Wartość kosztorysowa robót budowlanych jest wyższa niż kwota zabezpieczona w budżecie. Aby rozpocząć procedurę przetargową muszę złożyć wniosek do skarbnika muszę tam wpisać wartość szacunkowa zamówienia, która wynika z kosztorysu bo na tej podstawie oszacowałam wartość zamówienia. Czy jeżeli wpisze we wniosku o wszczęcie postępowania kwotę z kosztorysu, która jest wyższa niż zabezpieczona kwota w budżecie to będzie ok? czy mogę wpisać, że szacowanie wartości na podstawie kwoty zabezpieczonej w budżecie?
0
2024-07-18 10:18 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Wartość szacunkową należy wpisać zgodnie z kosztorysem, a kwota przeznaczona na realizację zamówienia może być mniejsza niż ta kosztorysowa.
Wartość szacunkową należy wpisać zgodnie z kosztorysem, a kwota przeznaczona na realizację zamówienia może być mniejsza niż ta kosztorysowa.
0
2024-07-18 10:37 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy