Forum

Powrót Wolna ręka

M.

Monika .....

28

W postępowaniu w trybie podstawowym nie wpłynęła żadna oferta. Mamy zamiar zastosować tryb z wolnej ręki na podstawie art. 305 pkt 2 Pzp. Wiadomo warunki udziału w postępowaniu nie mogą ulec zmianie jak i zarówno termin. W związku z tym że będziemy przygotowywać zaproszenie do negocjacji:

1. czy jeśli miałam kryteria oceny ofert cena i dodatkowa gwarancja to tym razem musi być tak samo czy może być tylko cena a np. dodatkowa gwarancja będzie przedmiotem negocjacji?
2. wiem że w tym trybie nie ma pojęcia oferta ale czy możemy wymagać aby taką ofertę wraz z kosztorysem złożył wykonawca która będzie potem przedmiotem negocjacji?
3. czy mogę żądać aby wraz z "ofertą" która podlega negocjacjom wykonawca złożył wszystkie dokumenty albo chociaż pełnomocnictwo (jeśli będzie taka potrzeba) wraz z oświadczeniem wstępnym?
4. czy przedmiotem negocjacji mogą być kary umowne czy nie mogę ich ruszać?
5. czy wystarczający będzie zapis że przed zawarciem umowy wykonawca winien przedstawić (bez wezwania lub na wezwanie zamawiającego) oświadczenie z art. 125 wraz z podmiotowymi środkami dowodowymi?
6. czy negocjacje mogą odbyć się w siedzibie zamawiającego ustnie?
W postępowaniu w trybie podstawowym nie wpłynęła żadna oferta. Mamy zamiar zastosować tryb z wolnej ręki na podstawie art. 305 pkt 2 Pzp. Wiadomo warunki udziału w postępowaniu nie mogą ulec zmianie jak i zarówno termin. W związku z tym że będziemy przygotowywać zaproszenie do negocjacji: 1. czy jeśli miałam kryteria oceny ofert cena i dodatkowa gwarancja to tym razem musi być tak samo czy może być tylko cena a np. dodatkowa gwarancja będzie przedmiotem negocjacji? 2. wiem że w tym trybie nie ma pojęcia oferta ale czy możemy wymagać aby taką ofertę wraz z kosztorysem złożył wykonawca która będzie potem przedmiotem negocjacji? 3. czy mogę żądać aby wraz z "ofertą" która podlega negocjacjom wykonawca złożył wszystkie dokumenty albo chociaż pełnomocnictwo (jeśli będzie taka potrzeba) wraz z oświadczeniem wstępnym? 4. czy przedmiotem negocjacji mogą być kary umowne czy nie mogę ich ruszać? 5. czy wystarczający będzie zapis że przed zawarciem umowy wykonawca winien przedstawić (bez wezwania lub na wezwanie zamawiającego) oświadczenie z art. 125 wraz z podmiotowymi środkami dowodowymi? 6. czy negocjacje mogą odbyć się w siedzibie zamawiającego ustnie?
0
2024-07-16 08:31 0

K.

Kinga .....

Fachowiec 499

Jak dla mnie.
1. cena i gwarancja jak najbardziej do negocjacji
2.jak najbardziej TAK.
3.Nie widzę przeszkód
4. nie ruszałabym., bo to jednak byłaby zmiana warunków
5. no jak w 3 to nie ma czego dawać w 5
6. TAK - o ile to zostanie udokumentowane. art. 61.2
Jak dla mnie. 1. cena i gwarancja jak najbardziej do negocjacji 2.jak najbardziej TAK. 3.Nie widzę przeszkód 4. nie ruszałabym., bo to jednak byłaby zmiana warunków 5. no jak w 3 to nie ma czego dawać w 5 6. TAK - o ile to zostanie udokumentowane. art. 61.2
0
2024-07-16 10:18 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy